Zde může být vaše reklama.
Neděle 5.5.
Svátek má Klaudie, Květnové povstání českého lidu(1945)
Menu

Tragická událost Rychnov vyhlásil veřejnou sbírku na podporu pozůstalých dětí

Rychnov vyhlásil veřejnou sbírku na podporu pozůstalých dětí

foto: Rychnov nad Kněžnou

18. 07. 2019 - 10:29

Pomoc je určena na podporu osiřelých nezaopatřených dětí, jejichž matka zemřela násilným činem, a které se tak z vteřiny na vteřinu ocitly ve složité životní situaci. Výtěžek bude použit na jejich studium a aktuální životní a další běžné potřeby v jejich složitém období dospívání.

Pomoci lze jakýmkoli finančním příspěvkem na transparentní účet založený u České spořitelny a.s. Organizátorem je město Rychnov nad Kněžnou www.rychnov-city.cz.

Č. účtu:  8296512/0800         

Děkujeme za Vaši pomoc!

Na transparentní účet je možné přispívat do 31. 12. 2019.

Účet je v českých korunách. Jako variabilní symbol lze užít jakékoli číslo.

Účet je transparentní, to znamená, že po zpracování bankou budou veřejně dostupné údaje v rozsahu: jméno a příjmení, popř. název dárce, darovaná částka, variabilní a konstantní symbol a zpráva pro příjemce. Náhled na aktuální stav transparentního účtu bude dle podmínek banky přístupný do 10 pracovních dnů od jeho zřízení.

Dar je možné poslat i pomocí složenky typu A.

Dárci, kteří přispějí finančním darem, si mohou uplatnit tato daňová zvýhodnění:

Fyzické osoby:

Od základu daně si lze odečíst hodnotu darů poskytnutých na veřejně prospěšné účely, pokud úhrnná hodnota darů přesáhne za rok 2% ze základu daně nebo činí alespoň 1000,-Kč. V úhrnu lze odečíst maximálně 15% ze základu daně (zák. č. 586/1992 Sb., o daních z příjmu).

Právnické osoby:

Od základu daně sníženého dle §34 zák. o daních z příjmů si lze odečíst hodnotu darů, pokud hodnota daru činí alespoň 2000,-Kč. V Úhrnu lze odečíst maximálně 10% z již sníženého základu daně. Tento odpočet nemohou uplatnit poplatníci, kteří nejsou založeni nebo zřízeni za účelem podnikání (§ 20 odst. 8 a § 34 zák. č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů.

Další články