Zde může být vaše reklama.
Sobota 27.4.
Svátek má Jaroslav
Menu

Město skončí 23. srpna Od půlky září začne městskou jídelnu provozovat soukromník

Od půlky září začne městskou jídelnu provozovat soukromník

foto: Pixabay

21. 08. 2019 - 09:00

Podle květnového rozhodnutí zastupitelstva mělo město svoji ztrátovou jídelnu důchodců v Šafaříkově ulici uzavřít až poté, co bude vybrán nový nájemce. Toto městské zařízení však musí svůj provoz ukončit již na konci srpna, neboť z důvodu odchodu zaměstnankyň nebude po 23. srpnu schopné vydávat obědy. Provoz jídelny bude přerušen ale jen na pár týdnů. Městu se podařilo najít nového nájemce, který provoz jídelny obnoví již v polovině září.

V květnu zastupitelé přijali usnesení, ve kterém rozhodli o zrušení městské organizace za předpokladu, že bude uzavřena nájemní smlouva se soukromým provozovatelem.

„Toto rozhodnutí zastupitelstva vypadalo velmi vstřícně, ale zaměstnancům chyběl konkrétní termín ukončení provozu. Z důvodů trvající nejistoty nakonec došlo k tomu, že tři ze čtyř zaměstnankyň uzavřely s městem dohodu o ukončení pracovního poměru. Bylo tedy zřejmé, že provoz jídelny bude muset skončit dříve, a to 23. srpna. Definitivní zrušení nás čeká k poslednímu srpnu. Podařilo se nám ale všechno stihnout tak, že nový provozovatel by měl otevřít jídelnu už v polovině září, nemělo by tedy dojít k žádnému dlouhodobému omezení provozu. Nový nájemce bude mít zhruba dva až tři týdny na to zařídit se v novém prostoru,“ říká náměstek pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek s tím, že strávníky by měl navíc čekat větší výběr jídel: „Pro návštěvníky by měla být k dispozici na výběr čtyři jídla a cena jednoho oběda by měla vycházet na 70 korun.“

Zrušení městské jídelny bude ještě v posledním srpnovém týdnu projednávat hradecké zastupitelstvo.

Město zároveň hledá možnost uplatnění zbylých trvanlivých surovin z jídelny důchodců. „Komunikujeme s hradeckou potravinovou bankou, které chceme potraviny nepodléhající zkáze, jako jsou luštěniny, těstoviny, koření a podobně, věnovat. Společnost o dar projevila zájem,“ doplňuje vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Marek Šimůnek. Potraviny by tak mohly být z potravinové banky distribuovány do jídelen azylových domů a dětských domovů v Královéhradeckém kraji.

Další články