Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Dopravní nehody i požáry Krajští hasiči neměli klid ani tento víkend

Krajští hasiči neměli klid ani tento víkend

foto: HZS KK

05. 08. 2019 - 10:30

Ani tento víkend nebyl, co se týče výjezdů hasičů, klidný. Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 2. srpna do neděle 4. srpna celkem 64 událostí ve všech oblastech. Jednalo se o dopravní nehody i požáry.

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – požár – 2. 8. 14:29
Profesionální hasiči z centrální stanice dohasili požár odpadkového koše na ulici Československé armády.

Nový Bydžov – požár – 2. 8. 21:59
V katastrálním území části Zábědov došlo k zahoření kombajnu, na místo mířili profesionální i dobrovolní hasiči z Nového Bydžova. Po příjezdu hasičů na místo události nebylo plamenné hoření už vidět, jednotky dohasily skrytá ohniska a prohlížely stroj termokamerou. Příčina je předmětem vyšetřování, ale jako pravděpodobná se jeví technická závada. Při požáru nevznikla žádná škoda.

Blešno – dopravní nehoda – 3. 8. 10:53
Profesionální hasiči z centrální hradecké stanice a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem zasahovali u dopravní nehody dvou motocyklů a osobního automobilu. Nehoda se obešla bez zranění osob, došlo pouze k drobnému úniku provozních kapalin. Hasiči se postarali o likvidaci následků nehody.

Vysoká nad Labem – dopravní nehoda – 3. 8. 12:05
K nehodě osobního vozidla, které skončilo mimo vozovku za svodidly převrácené na střechu, vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice. Nehoda se stala na silnici č. 35 mezi Hradcem Králové a Býští v katastru Vysoké nad Labem. Dvě osoby si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Hasiči stabilizovali havarovaný automobil a zajistili jej proti vzniku požáru. Po došetření nehody převrátila jednotka vůz zpět na kola a postarala se o úklid vozovky.

Chlumec nad Cidlinou – dopravní nehoda – 3. 8. 12:29
Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou zasahovala u dopravní nehody motocyklu v Pražské ulici. Při události nebyl nikdo zraněn.

Smidary – technická pomoc – 3. 8. 15:21
V katastru části Chotělice odstranili profesionální hasiči z Nového Bydžova popadané větve z vozovky.

Nový Bydžov – dopravní nehoda – 3. 8. 16:35
Na komunikaci mezi Novým Bydžovem a Starým Bydžovem havaroval osobní automobil, který se převrátil na střechu. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu neprůjezdná, vozidlo tvořilo překážku v provozu. Jednu osobu si převzali do péče zdravotničtí záchranáři. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Nového Bydžova, kteří se postarali o odstranění následků dopravní nehody.

Librantice – dopravní nehoda – 3. 8. 18:49
Profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolná jednotka z Černilova zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla a motocyklu. Nehoda se stala na komunikaci spojující Librantice a Třebechovice pod Orebem. Hasiči místo události zajistili a poskytli první předlékařskou pomoc jedné zraněné osobě. Tu si následně převzala so své péče ZZS.  

Písek – technická pomoc – 4. 8. 14:12
Strom spadlý přes komunikaci odstraňovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou.

Hradec Králové – technická pomoc – 4. 8. 17:06
Profesionální hasiči z centrální stanice odstraňovali v části Svinary, ulici Ostrov nebezpečně nakloněný strom.

Vysoká nad Labem – požár – 4. 8. 17:35
Profesionální hasiči z centrální stanice byli vysláni k nahlášenému požáru osobního vozidla ve Vysoké nad Labem. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k zahoření v motorové části automobilu, požár jednotka rychle zlikvidovala. Škoda, která při události vznikla, byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun.

Těchlovice – dopravní nehoda – 4. 8. 22:40
Na komunikaci mezi Těchlovicemi a Libčany zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská u dopravní nehody osobního automobilu. Auto vyjelo mimo komunikaci a vjelo do sadu. Jednoho člověka si převzali do své péče záchranáři, hasiči zajistili místo události a předali jej policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Libošovice – technická pomoc – 2. 8. 20:13
O odstranění spadlého stromu z vozovky v části Podkost se postarala JSDH Sobotka.

Rohoznice – dopravní nehoda – 3. 8. 14:14
Na silnici č. 284 mezi obcemi Rohoznice a Bílé Poličany zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hořic u dopravní nehody traktoru a motocyklu. O dvě osoby se postarali záchranáři, hasiči zabezpečili místo události. Po došetření nehody zajistili hasiči  úklid komunikace a odstranění následků události.

Zelenecká Lhota – technická pomoc – 3. 8. 15:27
V katastru části Záhuby odstranili profesionální hasiči z Jičína strom z vozovky.

Jičín – požár – 3. 8. 16:34
V části Nové Město v ulici Přátelství likvidovali profesionální jičínští hasiči požár tújí, dřeva a plotu. Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Příčinou vzniku události je zřejmě nedbalá hra dětí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Vestec – požár –  2. 8. 20:46
Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli na základně oznámení požáru lisu na balíky slámy. Průzkumem jednotka zjistila, že k hoření stroje nedochází, zahořel pouze jeden balík mimo stroj. Událost se obešla beze škody.

Náchod – technická pomoc –  3. 8. 14:20
V ulici Kapitána Jaroše odstranili profesionální hasiči z Náchoda větve hrozící pádem.

Dolní Radechová – technická pomoc –  3. 8. 19:47
Profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Dolní Radechová odstranili větve z komunikace.

Lhota pod Hořičkami – dopravní nehoda –  4. 8. 10:49
Profesionální hasiči z Jaroměře odstraňovali následky dopravní nehody osobního automobilu a motocyklu. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Hasiči zabezpečili místo události, následně jej předali policistům.

Červený Kostelec – dopravní nehoda –  4. 8. 11:48
V katastru Červeného Kostelce se stala dopravní nehoda osobního automobilu a autobusu. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec. Vozidla se střetla zrcátky, v autobuse byla jedna zraněná osoba. Hasiči poskytli na místě první předlékařskou pomoc, člověka si pak převzali so svých rukou záchranáři. Jednotky následně předaly místo zásahu policistům.

Červený Kostelec – dopravní nehoda –  4. 8. 18:14
Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce odstraňovali následky dopravní nehody dvou osobních vozidel v ulici Boženy Němcové. Jeden člověk skončil po nehodě v péči záchranářů. Hasiči zajistili místo události, zabezpečili vozidla proti vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem.

Náchod – požár –  4. 8. 23:23
Profesionální hasiči z Náchoda zlikvidovali požár odpadkového koše na Denisově nábřeží.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Častolovice – technická pomoc –  3. 8. 15:32
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Častolovic evakuovali jedenáct lidí z osobního vlaku, který projel návěstidlem. Hasiči převezli cestující na nádraží v Častolovicích. Místo zásahu si následně převzala drážní jednotka SŽDC.

Opočno – záchrana osob –  4. 8. 20:38
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Opočna byli vysláni na žádost ZZS na Kupkovo náměstí na resuscitaci osoby. Na místě se již nacházel povolaný first responder a dále spolupracovali hasiči se záchranáři a posádkou letecké záchranné služby. Pacienta poté pomohli transportovat do vrtulníku LZS a následně byl převezen do zdravotnického zařízení.


ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Chotěvice – technická pomoc – 2. 8. 03:48
Profesionální jednotka z Trutnova pomohla s vyproštěním osobního automobilu z příkopu.

Dolní Branná – dopravní nehoda – 2. 8. 04:07
Na komunikaci mezi Dolní Brannou a Vrchlabím zasahovali vrchlabští profesionální hasiči u dopravní nehody osobního automobilu, který narazil do stromu. Při nehodě byli tři lidé zraněni, na místě se o ně postarali záchranáři. Hasiči místo události zabezpečili a následně si jej převzala policie.

Trutnov – dopravní nehoda – 2. 8. 15:13
Na silnici č. 14 v Krkonošské ulici zasahovali profesionální hasiči z Trutnova u dopravní nehody tří osobních vozidel. Jeden člověk byl při nehodě zraněn, hasiči zajistili místo události.

Dubenec – technická pomoc – 3. 8. 11:52
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem odstraňovali strom z vozovky.

Trutnov – technická pomoc – 3. 8. 13:10
Profesionální hasiči z Trutnova odstraňovali strom z vozovky v katastru části Starý Rokytník.  

Trutnov – požár – 3. 8. 15:06
V katastru části Bojiště likvidovali na silnici č. 37 profesionální hasiči z Trutnova požár osobního automobilu. K zahoření došlo od výfukové soustavy, škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Dvůr Králové nad Labem – technická pomoc – 4. 8. 11:26
Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem odstraňovali strom z vozovky.

Trutnov – dopravní nehoda – 4. 8. 13:48
V Náchodské ulici odstraňovali profesionální hasiči z Trutnova následky dopravní nehody dvou osobních automobilů. Při nehodě byli čtyři lidé zraněni. Komunikace byla po dobu záchranných a likvidačních prací neprůjezdná. Hasiči zabezpečili místo události a na havarovaných vozech provedli opatření proti vzniku požáru. Následně se jednotka postarala o úklid vozovky a odstranění následků nehody.

Hajnice – dopravní nehoda – 4. 8. 14:35
Profesionálním hasičům ze Dvora Králové nad Labem a JSDH Hajnice byl vyhlášen poplach kvůli nahlášené dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, hasiči zabezpečili místo události. Místo zásahu si převzali policisté.

Další články