Zde může být vaše reklama.
Pondělí 6.5.
Svátek má Radoslav
Menu

Dvě námitky šly ze stolu Kraj zamítl další námitky na autobusový tendr

Kraj zamítl další námitky na autobusový tendr

foto: Pixabay

29. 07. 2019 - 14:00

Radní Královéhradeckého kraje rozhodli o zamítnutí dalších dvou námitek na výsledek veřejné zakázky na zajištění veřejné linkové dopravy v regionu.  Kraj již rozhodl o výběru dopravců pro osm oblastí soutěže. Současně s tím kraj obdržel oznámení o zahájení dalšího řízení na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Rada kraje dnes rozhodla o zamítnutí dalších dvou námitek na veřejnou soutěž na zajištění autobusové dopravy v Královéhradeckém kraji. Doposud jsme takto vypořádali všech devět námitek, která nám byly doručeny. Zároveň s tím kraj obdržel oznámení o zahájení dalšího řízení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže,“ řekl první náměstek hejtmana Martin Červíček.

Královéhradecký kraj v zadávacím řízení rozhodl ve všech osmi oblastech o výběru dodavatelů, přičemž ve třech oblastech, kde dopravci doložili všechny potřebné dokumenty, již odeslal oznámení o výběru dodavatele. V ostatních pěti oblastech oznámení o výběru dodavatele odešle poté, co obdrží a posoudí originály nebo ověřené kopie dokladů o kvalifikaci od vítězů v jednotlivých oblastech.

Seznam vítězných dopravců:

  • Broumovsko– Konsorcium – Broumovsko (sdružení spol. CDS Náchod a P-Transport)
  • Náchodsko– CDS Náchod
  • Novoměstsko– Konsorcium – Novoměstsko (sdružení spol. Transdev Morava a Audis Bus)
  • Trutnovsko– Konsorcium – Trutnovsko (sdružení spol. Transdev Morava a Audis Bus)
  • Královédvorsko– BusLine KHK
  • Jičínsko– BusLine KHK
  • Rychnovsko– Konsorcium – Rychnovsko (sdružení spol. Transdev Morava a Audis Bus)
  • Hradecko– BusLine KHK

Nové smlouvy cestujícím přinesou vyšší komfort během přepravy. Průměrné stáří vozidel bude maximálně 6 let a v jejich výbavě bude například i klimatizace nebo možnost internetového připojení a USB porty pro nabíjení mobilních telefonů. Další novinkou bude také sjednocení vzhledu autobusových zastávek,“ dodal náměstek Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na zajištění veřejné autobusové dopravy loni v říjnu. Hodnota celé zakázky činí v maximální hodnotě 7,7 miliardy korun, a je proto nejnákladnější veřejnou soutěží v historii kraje. Tendr má zajistit autobusovou dopravu v celém Královéhradeckém kraji do roku 2030.

Další články