Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Kraj chce od státu převzít 42 kilometrů silnic I. třídy

Kraj chce od státu převzít 42 kilometrů silnic I. třídy

foto: Královéhradecký kraj

03. 02. 2020 - 16:00

Krajská silniční síť tvořená komunikacemi II. a III. třídy se rozšíří o části silnic I/11, I/35 a I/36 a to v souvislosti s výstavbou a zprovozněním dálnic D11 a D35. Krajští zastupitelé včera schválili uzavření smluv o smlouvách budoucích darovacích. Dosavadní „jedničky“ přejdou do kategorie silnic II. třídy.

„Jedná se o část dojednaných majetkových převodů mezi státem a naším krajem. Celkově dojde k převodu zhruba 150 kilometrů silnic I. třídy, a to v souvislosti s již realizovanou, probíhající i připravovanou výstavbou dálnic D11 a D35 na území Královéhradeckého kraje. Je to další důkaz toho, že kraj je pro stát důležitým partnerem a pomáhá mu s přípravou strategických dopravních staveb,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) daruje Královéhradeckému kraji část silnice I/11 v délce 30 kilometrů, konkrétně část mezi Lovčicemi a mimoúrovňovou křižovatkou Kukleny v Hradci Králové. Darovaný majetek má účetní hodnotu přibližně 100 milionů korun.

Královéhradecký kraj dále převezme necelé tři kilometry silnice I/36 mezi křižovatkou se silnicí I/11 a hranicí s Pardubickým krajem v hodnotě necelých devět milionů korun.

Do majetku kraje přejde i necelých šest kilometrů silnice I/35 od hranice s Pardubickým krajem do Hradce Králové a navazující čtyřproudý úsek této silnice od Nového Hradce Králové po okružní křižovatku Na Kotli (2x 1,5 kilometru). Hodnota tohoto majetku je přes 45 milionů korun.

Další články