Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 2.5.
Svátek má Zikmund
Menu

Inspektoři silniční sítě dostali nová služební auta

Inspektoři silniční sítě dostali nová služební auta

01. 06. 2019 - 13:04

Dvacítku nových vozidel dnes převzali pracovníci Správy silnic Královéhradeckého kraje, kteří vykonávají profesi inspektorů silniční sítě. Vozy vybavené reflexními prvky a výstražnými majáky jim poskytnou komfortnější a bezpečnější pracovní podmínky. Inspektoři také absolvovali kurz bezpečné jízdy na hradeckém polygonu.

Auta jsou určená především k prohlídkám krajských silnic a mostů. Ty je podle závazných právních předpisů nezbytné provádět pravidelně. Jen v loňském roce inspektoři za tímto účelem najeli přes 85 tisíc kilometrů a zjistili 223 závad bezprostředně ohrožujících bezpečnost silničního provozu. Dalších 3615 závad mělo potenciál ohrozit účastníky silničního provozu, pokud by je silničáři včas neodstranili.

Dosud museli inspektoři využívat neoznačená vozidla, která je nijak neodlišovala od ostatních účastníků silničního provozu. Při své práci jsou přitom nuceni pohybovat se v komunikaci, a to i na méně přehledných místech. Pořízení nových vozidel přispěje k větší bezpečnosti nejen jich samotných, ale všech, kdo se na silnici pohybují. Jsem rád, že se vedení Správy silnic podařilo tu myšlenku během jednoho roku realizovat,“ řekl při předání první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.

Dvacet aut Škoda Fabia Active 1,0 TSi vybavených mimo jiné palubní kamerou pořídila za pět milionů korun Správa silnic Královéhradeckého kraje z vlastních prostředků. Inspektoři s nimi dnes absolvovali kurz bezpečné jízdy na hradeckém polygonu, aby byli připraveni na zvládání krizových situací za volantem.

Správa silnic Královéhradeckého kraje, která je majetkovým správcem 3300 kilometrů silnic II. a III. třídy a 872 mostů, navíc zprovoznila nové webové stránky na své dosavadní adrese www.sskhk.cz.

Další články