Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Hradec Králové přidá svým školám 15 milionů na provoz

Hradec Králové přidá svým školám 15 milionů na provoz

foto: Pixabay

17. 12. 2019 - 09:00

Hradecké základní i mateřské školy mají pro příští rok nachystaný vyšší provozní rozpočet, zastupitelé dnes schválili jeho navýšení o 15 milionů korun. Finance budou použité na posílení provozních nákladů, vybavení školních jídelen a podporu čtenářské, jazykové a matematické gramotnosti dětí a žáků.

„Školství je jedním z odvětví, kde finance obvykle chybí, tuto situaci je třeba zlepšovat, a proto bude v příštím roce do rozvoje vzdělání a zkvalitnění školního prostředí v Hradci Králové investováno 15 milionů korun. Částka bude rozdělena na několik částí podle druhu využití. 10 milionů chceme dát na posílení provozních nákladů, například na nákup počítačů do počítačových učeben, na obnovu nábytku nebo podlah nebo na lepší vybavení tělocvičen. Investováno bude také do vybavení v mateřských školách, kdy je třeba dokoupit venkovní herní prvky, někde bychom zase rádi zastínili pískoviště nebo zařídili pítka na vodu. Další čtyři miliony půjdou na obnovu a pořízení nového vybavení do školních kuchyní. Zbylý milion přijde na podporu čtenářské, jazykové a matematické gramotnosti dětí,“ říká Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství.

O využití navýšených finančních prostředků včetně termínů, kdy budou změny realizovány, si budou rozhodovat jednotliví ředitelé. Chystané navýšení finančních prostředků se týká 17 základních a mateřských škol a 11 samostatných mateřských škol.

Další články