Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Sraz reprezentace začal Trenéři dodatečně povolali sedm hráčů

Trenéři dodatečně povolali sedm hráčů

foto: Petr Pelíšek

30. 08. 2021 - 15:42

Úvodní sraz reprezentace v nové sezoně začal. Trenér Jaroslav Šilhavý a jeho asistenti museli udělat v nominaci několik změn. Národní tým posílí gólman Jindřich Staněk, obránci Václav Jemelka, Filip Kaša a Tomáš Wiesner, záložník Jaromír Zmrhal a útočníci Stanislav Tecl a Martin Doležal.

Naopak z původní nominace na poslední chvíli vypadli brankář Ondřej Kolář a obránci Ondřej Kúdela, Jakub Brabec a Jan Bořil.

Z nově povolaných hráčů působí v zahraničí pouze Jaromír Zmrhal (Slovan Bratislava), který se o dodatečné pozvánce dozvěděl ještě o víkendu. Ostatní působí ve FORTUNA:LIZE.

„Trenéři jsou přesvědčeni, že si nominaci zaslouží. A navíc jsme nechtěli vybírat v zahraničí, protože příjezd takových hráčů by trval delší dobu a narušil by covidovou bublinu, kterou jsme počínaje pondělním ránem vytvořili. Cestování letadlem, pohyb na letištích a podobně samozřejmě zvyšuje případné riziko,“ vysvětloval manažer reprezentace Libor Sionko.

Slávistická trojice Ondřej Kolář, Ondřej Kúdela a Jan Bořil chybí na srazu národního týmu kvůli zranění. Jakub Brabec se nemohl dostavit na sraz z osobních důvodů.

Mezi nově povolanými hráči jsou i úplní nováčci: plzeňský brankář Jindřich Staněk, obránce Filip Kaša ze stejného klubu a sparťanský bek Tomáš Wiesner. Doplní tak Milana Havla, který byl už v původní nominaci.

Naopak obránce Václav Jemelka ze Sigmy Olomouc, záložník Jaromír Zmrhal ze Slovanu Bratislava a útočníci Stanislav Tecl ze Slavie i Martin Doležal z FK Jablonec už v národním týmu působili.

Reprezentanti se sešli v pondělí ráno v Praze a celý tým absolvoval první testy na COVID-19. Až do výsledků zůstanou hráči i členové realizačního týmu v karanténě na svých pokojích. Odpoledne pak národní mužstvo absolvuje úvodní trénink, než se v úterý přesune do Ostravy.

Tam reprezentaci čeká ve čtvrtek zápas kvalifikace mistrovství světa proti Bělorusku. Vstupenky jsou stále v prodeji a lidé je mohou kupovat na internetové adrese www.vstupenkyfotbal.cz.

Další články