Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Vláda rozhodla Restart profesionálních soutěží je blízko

Restart profesionálních soutěží je blízko

foto: Petr Pelíšek

02. 11. 2020 - 19:01

Profesionální sportovci se opět po měsíci můžou začít věnovat své profesi. To jim dosud zakazovala vláda, Česká republika byla jedinou evropskou zemí, kde profesionálním sportovcům bylo zakázáno nejen hrát, ale v mnoha případech také trénovat. To se dnes změnilo, vláda konečně povolila to, co je jinde naprostým standardem.

„Ligová fotbalová asociace (LFA) vítá dnešní rozhodnutí Vlády ČR, které umožňuje profesionálním sportovcům v rámci tréninkové činnosti užívat i vnitřní prostory sportovišť. Stejně tak LFA kvituje možnost znovu obnovení profesionálních soutěží,“ píše se na webu Ligové fotbalové asociace, která řídí tuzemské profesionální soutěžže.

Jednání LFA s Národní sportovní agenturou i Ministerstvem zdravotnictví budou i nadále pokračovat a LFA společně s členskými kluby dělá maximum pro to, aby se již o nadcházejícím víkendu mohla rozehrát nejvyšší fotbalová soutěž. „Jménem celého profesionálního fotbalu bych chtěl poděkovat všem, kteří se na postupném znovu obnovení soutěží podílejí. Profesionální fotbal byl nejen díky pravidelnému testování ale i plněním řady dalších hygienických opatření od začátku epidemie nejdál v rámci sportovního prostředí v Česku. Kluby plnily velmi přísné podmínky po mnoho měsíců, a proto jsme přesvědčeni, že budeme schopni splnit i hygienické podmínky, které budou Ministerstvem zdravotnictví stanoveny nyní,“ řekl předseda Ligového výboru LFA Dušan Svoboda s tím, že detailně se bude situací zabývat Ligový výbor na úterním zasedání.

Další články