Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Bezstarostná jízda Repre na Andrově stadionu cvičila zakončení

Repre na Andrově stadionu cvičila zakončení

foto: Petr Pelíšek

11. 11. 2021 - 22:06

Pohodový nácvik střelby. To bylo přípravné utkání fotbalové reprezentace České republiky proti Kuvajtu. Na Andrově stadionu v Olomouci nasázeli domácí asijskému soupeři sedm branek, po dvou kolech dali Jakub Pešek a Jan Sýkora.

Kuvajt za celé utkání nepředvedl směrem dopředu v podstatě nic, co by stálo za zmínku. Hrálo se za brutální převahy českého týmu, většinu z devadesáti minut pouze na polovině hostů. Poloprázdný Andrův stadion se radoval ze sedmi branek, v první půlce padly dvě, pět pak ve druhé.

Reprezentanti úterním zápasem s Estonskem zakončí letošní rok. Češi ve světové kvalifikaci figurují na druhém místě tabulky o skóre před třetím Walesem, který má ale jeden duel k dobru. Přímo na šampionát postoupí jen vítěz skupiny, jímž s největší pravděpodobností bude Belgie. Týmy na druhých pozicích čeká play off, kde se představí ještě dva nejlepší vítězové skupin Ligy národů, kteří v kvalifikaci neuspějí. Češi mají skoro jisté, že by případně obsadili jedno z těchto dvou míst.

"Tenhle zápas řekl o našem týmu, že má charakter, umí hrát v tempu a intenzitě. Tým se nenechal svést k tomu, že by odehrál nějaké pohodlné utkání. My jsme byli týmem, který tomu zápasu dal kvalitu. Musím tým pochválit. Kluci k tomu přistoupili skvěle, díky tomu jsme dominovali, hráli s míčem a nakonec jsme dokázali vstřelit hodně branek," řekl asistent trenéra Jiří Chytrý

Česká republika - Kuvajt 7:0 (2:0)

Branky: 45. a 46. Pešek, 83. a 88. Sýkora, 26. Barák, 57. Souček, 60. Novák. Rozhodčí: Kralović - Štrbo, Ferenc (vš. Slovensko). Diváci: 5367.
Česko: Mandous - Coufal, Zima, Brabec, Matějů (46. Novák) - Souček, Sadílek (61. Král) - Masopust (72. Kopic), Barák (72. Sýkora), Pešek (61. Vydra) - Krmenčík (61. Kuchta). Trenér Jiří Chytrý.
Kuvajt: Ch. Rašídí - Dusárí, Harbí, Chálid Fazlí II (67. Mahrán), F. Rašidí, Kalláf - Daští (46. Rizá), Džazá (82. Huvaidí), Utaibí (46. Faníní) - J. Rašídí (46. Burslí), A. Rašidí (61. Mutavá). Trenér Carlos González.

Další články