Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Hokejová extraliga Mora se dál trápí, padla doma s Hradcem

Mora se dál trápí, padla doma s Hradcem

foto: Petr Pelíšek

18. 10. 2019 - 20:17

Hokejisté HC Olomouc hráli zápas 11. kola extraligy doma proti Hradci Králové. Mora předchozí čtyři zápasy prohrála, získala v nich jen jeden bod. Takže nyní už potřeboval konečně zase zabrat naplno. Což se nepodařilo.

Hosté z Hradce byli pozorní v obraně, dobře bruslili a Moru moc do vyložených šancí nepouštěli. A naopak se sami v 11. minutě prosadili, když u gólu asistoval odchovanec Olomouce Jergl. Kohouti se v posledních týdnech trápí v koncovce a to se ukázalo i v tomto utkání. Směrem dopředu to prostě nešlo. Naději na bodový zisk ale Hanáci drželi dlouho. Až čtyři minuty před koncem inkasovali podruhé a bylo rozhodnuto. Nic na tom nezměnila ani přesilovka v závěru, kterou ještě vylepšila domácí power-play. 

"V útoku jsme aktuálně trochu jaloví. Zase se to potvrdilo. Musíme s tím bojovat a jít do dalšího zápasu. Nedá se nic dělat. V zápasech musíme častěji střílet. Myslím si, že to je cesta k tomu, abychom byli produktivnější. David Ostřížek má nějaké zranění na noze, těžko říct, jestli v neděli bude. Strapáč má svalové zranění, tam také uvidíme. Den před zápasem to ještě nebylo," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

"My jsme věděli o důležitosti tohoto zápasu, protože ty naše výsledky v poslední době nebyly nic moc. Čekali jsme strašně těžké utkání, což se potvrdilo. Bylo to hodně o bojovnosti, kluci ukázali charakter. Snažili se bojovat. Z naší strany to byl spíš účelný než krásný hokej. Jak říkám, hráči bojovali, blokovali střely, navíc nás podržel gólman Marek Mazanec. Musím říct, že jsme ke konci měli trochu štěstí, když si Olomouc ve třetí třetině vytvořila spoustu šancí, ale nedali je, a z protiútoku jsme tam dali druhý, a myslím si že rozhodující gól utkání. Jsme opravdu rádi za to, že jsme vyhráli, protože z Olomouce se nevozí body lehce," řekl trenér Hradce Petr Svoboda.

HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Rákos (Jergl, Červený), 56. R. Pavlík (Cingel, F. Pavlík). Rozhodčí: Pešina, Šír – Lederer, Zíka. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3771.

HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Jaroměřský, Valenta – Ostřížek, Klimek, Tomeček – Olesz, Kolouch, Irgl – Burian, Nahodil, Pekr – Hecl, Skladaný, Kořenek. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.
Hradec Králové: Mazanec – Linhart, Zámorský, Allen, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Šalda – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Červený, Rákos, Jergl – Perret, Klíma, Paulovič. Trenér Tomáš Martinec.

Další články