Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Zase nevyhráli Fotbalisté SK Sigma hráli s Hradcem nerozhodně

Fotbalisté SK Sigma hráli s Hradcem nerozhodně

foto: Petr Pelíšek

20. 11. 2021 - 17:15

Znovu do zápasového rytmu se fotbalisté SK Sigma Olomouc po reprezentační přestávce vrátili doma na Andrově stadionu. Bylo to proti Hradci Králové a duel 15. kola FORTUNA:LIGY se Hanákům nepovedl. Jen remizovali.

Sigmu postihla personální katastrofa na pozici stopera. Ze čtyř v kádru nemohl hrát ani jeden. Kapitán Roman Hubník a Florent Poulolo byli v trestu za karty, Václav Jemelka a Vít Beneš zase ve stavu nemocných. Takže trenér Václav Jílek musel improvizovat. Navíc pro zranění nebo probíhající rekonvalescenci chyběli útočníci David Vaněček, Jakub Yunis, Jan Fiala a Jegor Golenkov, k tomu ještě obránce Juraj Chvátal a Martin Hála. Suma sumárum tedy deset hráčů mimo.

Hanáci tak sotva poskládali základní jedenáctku, přičemž stopery hráli záložník Greššák a levý bek Vepřek. Sigma zápas, ve kterém nebylo k vidění mnoho vyložených šancí, rozehrála velmi dobře. Ve 28. minutě rozehrál přímý kop Zahradníček a Růsek poslal domácí do vedení. Hradec pak měl nějaké šance na srovnání, ale jeho hráči byli buď nepřesní, nebo je vychytal brankář Macík.

Dvě minuty po přestávce přidala Sigma druhou branku. Zahradníček přihrál do kroku Breitemu. Ten se protáhl do vápna a pravačkou prostřelil brankáře. Domácí vedli dva nula a zdálo se, po čtyřech planých zápasech zase konečně vyhrají. Jenže nakonec bylo všechno jinak. Po zbytečném faulu Gonzáleze na Vlkanovu proměnil pokutový kop Rada. To bylo v 64. minutě. A pak čtvrthodiny před koncem olomoucká defenziva zapomněla na Vlkanovu, který zakončoval naprosto volný. Macík si sice na míč sáhl, ale vyrazit už nestačil. Deset minut před koncem mohl strhnout vedení na olomouckou stranu Zahradníček, ale sám proti brankáři neuspěl, kličku mu gólman přečetl.

„Absence nebyly klíčový ukazatel pro to, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Klíčová byla první inkasovaná branka. Pak do toho dal Hradec více energie. Velký problém byl, že jsme začali brzy bránit náskok dva nula, neměli jsme tam tolik odvahy. Penalta byla obrovský dárek, pro mě nepochopitelná věc. Nebylo tam ohrožení pro naší bránu. Měli jsme pak několik brejků, které jsme nedohráli. Pak mě bude zajímat situace s nastavení, kdy tam podle mě byl loket do obličeje Hadaše,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek. „Nebyl problém v tom, že na stoperu hráli nestandardní hráči, problém byl ten, že ztráceli energii, protože hráli hodně dlouhé pauze,“ podotkl.

SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 2:2 (1:0)

Branky: 28. Růsek, 47. Breite – 64. (pen.) Rada, 76. Vlkanova. Rozhodčí: Pechanec – Paták, Dresler. ŽK: Zahradníček – Kodeš, Král, Prekop, Rada, Vlkanova, Urma, Leibl. Diváci:  3168.

SK Sigma: Macík – Látal, Greššák, Vepřek, Zmrzlý – Zahradníček (83. Šíp), Sedlák , Breite, González (83. Hadaš) – Růsek (72. Daněk), Zifčák (89. Matoušek). Trenér Václav Jílek.
Hr. Králové: Fendrich –Klíma, Král, Čech (61. Vašulín) – Mejdr, Kodeš, Urma, Novotný (46. Rada) – Dvořák (90+3. Soukeník), Prekop (90. Leibl), Vlkanova. Trenér Miroslav Koubek.

Další články