
Jaké velikonoční beránky mají čtenáři Večerníku? Podívejte se!
Na facebooku Večerníku jsme požádali naše čtenáře, aby se pochlubili tím, jaké mají během letošním…
foto: Kristýna Šmoldasová
08. 08. 2020 - 12:00
Líbil se vám recept z minulého čísla našeho tištěného vydání? Do mailu nám přistál tip na jeho vylepšení pomocí mandlí.
Ingredience na těsto:
3 vejce
sůl
500 g rybízu (či jiného ovoce)
30 g blanšírovaných mandlí
100 g mandlových plátků
200 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
200 ml smetany na šlehání (30 %)
cukr moučka na posypání hotového koláče
Postup:
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků smíchaných vyšleháme pevný sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem do kypré pěny. A pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme blanšírované mandle, smetanu a pak šleháme do pěny. Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh.
Po té těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně těsto rozvrstvíme.
Jemně a rovnoměrně na těsto rozmístíme rybíz a kolem krajů necháváme cca 3 - 4 cm volného místa bez nádivky. A na závěr koláč posypeme mandlovými plátky (můžeme přidat i trochu posypky) a necháme péct cca 30 minut na 180°C.
POCHLUBTE SE SVÝM RECEPTEM!
Máte recept na opravdovou dobrotu? Pošlete nám ho i s fotkou hotového výtvoru na mail redakce@hanackyvecernik.cz a my ty nejzajímavější otiskneme v dalších vydáních.
Na facebooku Večerníku jsme požádali naše čtenáře, aby se pochlubili tím, jaké mají během letošním…
Štědrý den připadá na 24. prosince. Podle tradice je dnešní den posledním dnem přípravy na vánoční…
Také dnes se podíváme na jeden výborný recept, který se hodí třeba k nedělnímu obědu. Jde o…
Počty nakažených koronavirem v posledních dnech v tuzemsku mírně stoupají, do České republiky si…
Rada kraje schválila vyhlašování Ceny za příkladnou realizaci obnovy architektonického dědictví,…
Máte rádi posypku nebo drobenku? Někteří lidé na ni totiž přímo ujíždějí. A tak jsme těmto…