Česko se připravuje na další ročník akce Ukliďme svět
Už třicet let koordinuje Český svaz ochránců přírody dobrovolníky v České republice během akce…
23. 12. 2019 - 09:00
K české vánoční večeři patří tradičně kapr. A klasice dává přednost i Miroslav Fojtík, šéfkuchař hotelu NH Collection Olomouc Congress. Pro hotelové hosty připravuje na vánoční čas speciální Štěpánské menu, doma však kapra nemůže vynechat. „Kapr s bramborovým salátem, to je klasika,“ říká Fojtík.
Jaké vánoční recepty máte nejraději?
Pro mě je samozřejmě tradiční kapr s bramborovým salátem. To je klasika, jsem na to zvyklý z domu. Takže na štědrý večer vždycky kapr a salát. Mám manželku Francouzku, pro tu je to něco neobvyklého. Když trávíme Vánoce ve Francii, tak tam je to bez kapra. Už z toho důvodu, že se tam špatné shání, tam je to spíš o zvěřině nebo krocanovi. No a kromě kapra si během svátků rád pochutnám na zvěřině, rád si dám kachnu, prostě takové ty klasické věci.
Netvrdím, že kapr je nejlepší, ale v rámci nějakých tradic je to taková základní věc. Někdo si dá raději třeba řízek, nebo podobně, ale já mám zažitého kapra.Miroslav Fojtík, šéfkuchař NH Collection Olomouc Congress hotelu
Už třicet let koordinuje Český svaz ochránců přírody dobrovolníky v České republice během akce…
Není jednoduché najít vysvětlení proto, proč se právě konec roku stává obdobím, kdy se tradičně…
Už brzy hodiny v českých domácnostech odbijí poslední vteřiny starého a první vteřiny nového roku.…
Faktickým začátkem vánoc není 24. prosinec, ale až den poté, Boží hod. Jde o Den narození Páně.…
Štědrý den připadá na 24. prosince. Podle tradice je dnešní den posledním dnem přípravy na vánoční…
Svůj poslední koncert odehrál František Nedvěd v pátek 9. července na olomouckém Horním náměstí.…