Česko se připravuje na další ročník akce Ukliďme svět
Už třicet let koordinuje Český svaz ochránců přírody dobrovolníky v České republice během akce…
23. 05. 2020 - 12:00
V minulosti jste na našem webu mohli číst recenze na guláše, které jsme ochutnali v různých hospodách. Pod jménem Hospodu dělá guláš jsme vyzkoušeli desítky gulášů. Některé se povedly méně, některé více. Ale kdo chce kritizovat, musí se k tomu sám umět postavit. A tak jsme uvařili guláš vlastní. A byl vážně dobrý!
Ingredience
Na čtyři porce guláše budeme potřebovat 40 gramů sádla, 3 stroužky česneku, 200 gramů cibule, majoránku, mletou sladkou papriku, mletý černý pepř, sůl, kmín, 400 gramů hovězího masa.
Postup přípravy
Nejprve si koupené maso, nejlípe kližku či hovězí zadní, rozkrájíme na zhruba stejně velké kousky, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli budeme následně smažit v kastrolu na sádle dozlatova. Posléze přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran.
V dalším kroku přisypeme mletou papriku a ostatní koření, lehce orestujeme a hned podlijeme trochou vody. Musíme si přitom dát pozor, aby se nám nespálila paprika. Maso několikrát vydusíme až na šťávu a pravidelně znovu podléváme. Ve chvíli, kdy je hovězí maso poloměkké, zalijeme ho hovězím vývarem, přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, majoránku a dusíme do doby, než maso úplně změkne.
Hovězí guláš podáváme většinou s houskovým knedlíkem, ale také může být s rýží, chlebem nebo těstovinami.
Už třicet let koordinuje Český svaz ochránců přírody dobrovolníky v České republice během akce…
Není jednoduché najít vysvětlení proto, proč se právě konec roku stává obdobím, kdy se tradičně…
Už brzy hodiny v českých domácnostech odbijí poslední vteřiny starého a první vteřiny nového roku.…
Faktickým začátkem vánoc není 24. prosinec, ale až den poté, Boží hod. Jde o Den narození Páně.…
Štědrý den připadá na 24. prosince. Podle tradice je dnešní den posledním dnem přípravy na vánoční…
Svůj poslední koncert odehrál František Nedvěd v pátek 9. července na olomouckém Horním náměstí.…