Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Olympijský hokej Česká repre už zná soupeře ve skupině

Česká repre už zná soupeře ve skupině

foto: cslh.cz

25. 04. 2020 - 11:59

Mezinárodní hokejová federace IIHF zveřejnila oficiální rating pro rok 2020, z něhož vychází i rozlosování mužského a ženského turnaje na zimních olympijských hrách v Pekingu v roce 2022. Vzhledem k tomu, že část turnajů musela být v důsledku pandemie koronaviru zrušena, zůstaly vedoucí příčky obou žebříčků beze změny.

V mužském ratingu IIHF zaujímá první místo Kanada, následují Rusko, Finsko, Švédsko, Česká republika, USA, Německo, Švýcarsko, Slovensko a Lotyšsko.

Na olympijském turnaji v Pekingu se ve skupině A střetnou týmy Kanady (1), USA (6), Německa (7) a pořádající Číny (32), ve skupině B týmy Ruska (2), České republiky (5), Švýcarska (6) a postupující z kvalifikace a ve skupině C týmy Finska (3), Švédska (4) a dva postupující z kvalifikace.

V kvalifikačních skupinách, které jsou naplánovány na 27. – 30. srpna 2020, se střetnou Slovensko, Bělorusko, Rakousko a Polsko v Bratislavě, Lotyšsko, Francie, Itálie a Maďarsko v Rize a Norsko, Dánsko, Korea a Slovinsko v Norsku. Do skupiny B olympijského turnaje, v níž se představí česká reprezentace, bude přiřazen žebříčkově nejhůře umístěný tým postupující z kvalifikace.

V ženském žebříčku IIHF zaujímají první místo USA, následují Kanada, Finsko, Rusko, Švýcarsko, Japonsko, Česká republika, Německo, Švédsko a Francie.

Na olympijském turnaji v Pekingu se ve skupině A setkají týmy USA (1), Kanady (2), Finska (3), Ruska (4) a Švýcarska a ve skupině B týmy Japonska (6), tři postupující z kvalifikace a pořádající Čína (19).

Hostiteli tří kvalifikačních skupin, naplánovaných na 11. – 14. února 2021, budou další nejlépe umístěné země z žebříčku IIHF, tedy Česká republika, Německo a Švédsko. Dějiště domácího turnaje, na kterém budou hokejistky České republiky usilovat o premiérovou olympijskou účast, teprve bude určeno.

Další články